Portræt af Knud Romer Jørgensen


Knud Romer Jørgensen er født i 1960 og opvokset i Nykøbing Falster. I dag bor han i København sammen med sin hustru og 2 døtre.

Han har studeret litteraturvidenskab, skrevet kulturhistoriske artikler, vundet priser for sit arbejde som konceptvikler i reklamebranchen og optrådt som skuespiller i Lars von Triers Idioterne. Han har vundet adskillige priser for sin debutroman fra 2006 Den som blinker er bange for døden. Han har medvirket i serien fra DR2 Sådan er fædre, været radiovært i P1 på DR og har lige nu sit eget program Romerriget på Radio24syv. Han holder også foredrag om sin roman, livsstil, kultur m.m.

I et musikalsk samarbejde med det danske synthpop-band Spleen United debuterede han i sommeren 2012 på plade, hvor han læser og genfortolker Holger Drachmanns digt De lyse nætter. Seneste har han skrevet novellen Den svenske konges hemmelige marmeladeopskrift for DR Læseklubber i 2012. Han udkommer i nærmeste fremtid med sin roman Kort over Paradis og en børne-ABC i samarbejde med billedkunstner John Kørner.

3 kvikke bemærkninger sagt af Knud Romer:

Om Rilke: Jeg har ikke noget natbord. Jeg har hans bøger i mit bogskab.

Om det smukkeste ord: Andrea.

Om københavnsk accent: Hvis bare jeg ku’.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar